شعار سال
دوشنبه 01 اردیبهشت 1404
  • 1404/01/27 - 20:00
  • - تعداد بازدید: 68
  • - تعداد بازدیدکننده: 64
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در نشست با رؤسای مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای مطرح شد:

فقر مهارتی و کمبود نیروی کار ماهر، پنجمین مانع جدی پیش روی کسب و کار  

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در نشست با رؤسای مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای در اجلاس مدیران ستادی، استانی و رؤسای مراکز، فقر مهارتی و کمبود نیروی کار ماهر را پنجمین مانع جدی پیش روی کسب و کار و توسعه صنعت در دو فصل تابستان و پاییز سال گذشته، عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، «غلامحسین محمدی» نداشتن راهبرد بلندمدت و نگاه کوتاه مدت را موجب خلود و روزمرگی سازمانی، برشمرد.

وی فقر مهارتی را به معنای کمبود یا فقدان مهارت برای ورود به بازار کار و داشتن یک شغل پایدار و مناسب عنوان کرد و افزود: فقر مهارتی به دلایلی چون عدم تطبیق مهارت‌های موجود با نیاز بازار کار و یا فقدان این مهارت‌ها و همچنین ضعف نظام آموزشی، تغییرات سریع بازار کار و عدم هماهنگی آموزش و صنعت، ایجاد می‌شود.

معاون وزیر با اشاره به حذف ۹۲ میلیون و ایجاد ۱۷۰ میلیون شغل تا سال۲۰۲۷، خاطرنشان ساخت: تا سال ۲۰۲۷ به جهت تغییر ۴۴ درصد از مهارت‌های کلیدی نیروی کار، از هر ۱۰ نفر کارگر، ۶ نفر شغل خود را از دست می‌دهند و نیاز به افزایش مهارت و آموزش دارند.

به گفته وی، تفکر تحلیلی، تاب‌آوری، انعطاف پذیری و چابکی، تفکر خلاق، سواد تکنولوژی، خودآگاهی، هوش مصنوعی و کلان داده جزء مهارت‌های برتر در سال ۲۰۲۵ از نظر کارفرمایان است.

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای با بیان اینکه تنها چیز ثابت در جهان تغییر است و ارتقاء مهارت، دائمی شده است، تصریح کرد: سالانه در ایران، یک میلیون و چهارصد هزار نفر به دنبال اشتغال هستند و یک میلیون فرصت شغلی وجود دارد و این به این معنی است که چنان‌چه شخصی مهارت لازم را داشته باشد به این فرصت شغلی، دست می‌یابد.

محمدی با اشاره به پارامترهای متنوع آموزش‌ها در بخش دولتی و خصوصی، بیان داشت: کارآیی و سازگاری آموزش‌های دولتی و خصوصی در ایران ۲.۱ و ۲.۴ از ۵ می‌باشد و کیفیت خروجی ما ۴۲ تا ۴۸ درصد است، این یعنی ۴۰ درصد آموزش‌های این یک میلیون و چهارصد با کیفیت بوده است.

در این نشست دوسویه، مشکلات چارت اداری، کمبود تجهیزات و قدمت ابنیه، کمبود منابع انسانی، لزوم افزایش مهارت مربیان، موازی‌کاری سایر دستگاه‌ها در ارائه آموزش‌های مهارتی، لزوم تغییر در شاخص‌های ارزیابی مراکز، ارتقاء وضعیت معیشت و ارائه راهکارهای پیشنهادی برای مشکلات موجود مرکز از سوی رؤسای مراکز منتخب استان‌ها، مطرح شد.

  • گروه خبری : اخبار تصویری(اسلایدر)
  • کد خبر : 121772
کلمات کلیدی
زهرا   پاک
خبرنگار

زهرا پاک

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب